Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

25 September 2023, 22:18 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Feyenoord

Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

De wedstrijd in Amsterdam werd zondag definitief gestaakt na 55 minuten bij een 3-0-voorsprong voor Feyenoord na herhaaldelijk vuurwerk op het veld. De KNVB heeft bepaald dat de wedstrijd woensdag om 14.00 uur zonder publiek wordt uitgespeeld. De voor woensdagavond geplande Eredivisiewedstrijd Ajax - FC Volendam wordt daardoor verplaatst. Ajax en FC Volendam hebben laten weten het niet eens te zijn met de beslissingen van de KNVB.

Volgens de directeur van Feyenoord heeft het uitspelen van de wedstrijd woensdag veel gevolgen. "We moeten een plan overboord gooien, hebben een oefenwedstrijd moeten afzeggen. Die planning en structuur die er nu bij Feyenoord is, is een van onze winstpunten. Daarin zijn we benadeeld. Er zijn geen winnaars, wij niet, Ajax niet en FC Volendam niet."

 


Door: ANP