mainImage

Aanhoudingen voor doodschieten Rotterdammer na overval

2 december 2021, 15:58 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In het onderzoek naar het doodschieten van een 20-jarige Rotterdammer op 11 oktober, zijn woensdag nog eens twee verdachten aangehouden. Het zijn mannen van 20 en 21 jaar uit Rotterdam, meldt de politie donderdag. Er zaten al twee Rotterdammers vast voor betrokkenheid bij het schietincident.

De twintiger overleed nadat hij overvallers achterna was gegaan die een vriend op gewelddadige wijze hadden beroofd bij een pinautomaat aan de Putsebocht in Rotterdam. Bij die overval waren meerdere mannen betrokken. Er werden klappen uitgedeeld en er werd geld buitgemaakt, meldt de politie. Een aantal overvallers vluchtte in een auto, waarna vier mannen de achtervolging inzetten in een andere auto. Op de Schiltmanstraat werd rond 22.30 uur vanuit de eerste auto geschoten op de achtervolgers. Het slachtoffer werd geraakt en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

De zaak werd behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Door tips konden de eerste twee (18 en 23 jaar) verdachten, onder wie de vermoedelijke schutter, vorige week donderdag al worden aangehouden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.


Door: ANP | Foto: Politie