'Aannemen steekpenningen cultuur bij gemeente Rotterdam'

6 October 2020, 23:55 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De rijksrecherche heeft twee ambtenaren van de dienst Stadsbeheer in Rotterdam aangehouden, die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een steekpenningenaffaire in 2018. Eerder dit jaar liet wethouder Van Gils al weten dat Rotterdam voor 1 miljoen was opgelicht. Er worden nog zeven ambtenaren verdacht, aldus De Telegraaf, die zegt in het bezit te zijn van het politiedossier.

De frauderende ambtenaren, die vast zitten, wonen in Pernis en Hardinxveld Giessendam. Bij het tweetal zijn peperdure horloges, diamanten, auto's en zelfs een motorjacht van vijftien meter in beslag genomen. Verder is er 312.000 euro cash geld door de ambtenaar uit Hardinxveld Giessendam ontvangen in ruil voor aanbestedingen en was het opvallend dat zijn collega in Pernis een tuin en een dakkapel liet aanleggen. Bij de affaire zijn bouwers uit Brabant betrokken.

‘’Opnieuw een zwarte dag voor Rotterdam met wéér een groot corruptieschandaal bij de ambtelijke dienst van de gemeente Rotterdam. Tijdens hun verhoren bij de rijksrecherche vertellen ze dat het aannemen van steekpenningen bij het uitbesteden van werk onderdeel was van de cultuur in Rotterdam’’, schrijft Ronald Buijt, de voormalige fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam op twitter.