Aboutaleb naar Waterconferentie in New York

19 March 2023, 09:27 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Burgemeester Aboutaleb maakt volgende week deeluit van de Nederlandse delegatie tijdens de VN Waterconferentie in New York. Koning Willem-Alexander houdt een toespraak bij de opening. De conferentie gaat over watermanagement en klimaatadaptatie en wordt georganiseerd door zowel Nederland als Tadzjikistan.

Doel van de VN-waterconferentie is een Water Action Agenda met concrete acties en plannen om de internationale afspraken op het gebied van water na te komen. Die afspraken zijn vastgelegd in de 2030 Agenda for Sustainable Development en de UN Decade for Action on Water and Sanitation (2018-2028). Het is de bedoeling dat de VN gaat toezien op de uitvoering van deze Water Action Agenda.

''De Rotterdamse expertise met stedelijk waterbeheer en klimaatadaptatie staat wereldwijd op de kaart. Goed waterbeheer en gezond drinkwater gaan ons allemaal aan, daarom deelt Rotterdam die expertise graag met andere steden. Andersom leren wij ook weer van hun kennis en ervaring. Ook bedrijven en kennisinstituten kunnen inspelen op de kansen en uitdagingen die er wereldwijd zijn op het gebied van water”, aldus de reislustige Aboutaleb.