Dagblad010 | Advocaat ziet Feyenoord doelpunten makkelijk weggeven
mainImage

Advocaat ziet Feyenoord doelpunten makkelijk weggeven

Trainer Dick Advocaat.
28 februari 2021, 19:40 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Trainer Dick Advocaat baalde van de nederlaag van Feyenoord bij AZ (4-2). "We hadden de controle in de eerste helft", zei hij. "We dicteerden de wedstrijd, maar geven de goals zo makkelijk weg."

Feyenoord kwam tweemaal op voorsprong. "Twee keer scoren voor rust in een lastige uitwedstrijd, dat is gewoon goed", stelde de ervaren coach. "Maar als je ziet hoe makkelijk we dan de doelpunten weggeven. Dat mag niet op dit niveau. Daar krijg je als speler ook geen energie van. Normaal kunnen we nog wel knokken als we op achterstand staan. Maar nu lukte dat niet meer."

Justin Bijlow mocht het doel van Feyenoord verdedigen. Hij was weer fit maar ging in de fout bij de 3-2. "Ik ga niet iedereen nu hier de schuld geven", zei Advocaat bij ESPN. "Iedereen weet wel wat hij fout heeft gedaan. Maar dat het beter moet, dat is duidelijk. Dit mag niet zo."

Feyenoord zakte naar de vijfde plaats van de Eredivisie, met een achterstand van 8 punten op het als tweede geklasseerde PSV. De kans is klein dat Feyenoord nog een ticket voor de voorronden van de Champions League verovert, zo besefte ook Advocaat. "Maar de doelstelling blijft kwalificatie voor Europees voetbal", doelde hij op de Europa League of de nieuwe Conference League. "Dat is belangrijk voor de club."


Door: ANP | Foto: OrangePictures