mainImage

Afvalverwerkingsbedrijf Van Leeuwen naar de Pascalweg?

21 september 2022, 16:07 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf Van Leeuwen verplaatst mogelijk naar een industrieterrein aan de Pascalweg, op de grens met Barendrecht. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van Echt voor Barendrecht (EVB) aan het college van B en W. Inmiddels heeft ook de wijkraad Lombardijen een brandbrief aan het Rotterdamse college van B&W gestuurd. 

Het bedrijf is op dit moment met de gemeente Rotterdam in overleg om het huidige terrein aan de Maashaven te verlaten. De werkzaamheden van het bedrijf zorgden op die plek regelmatig voor overlast bij omwonenden. De verplaatsing van het bedrijf staat gepland voor eind 2023.

Het afvalverwerkingsbedrijf houdt zich onder andere bezig met het plasma-snijbranden van staal en het puinbreken van beton. Deze werkzaamheden kunnen voor veel geluids- en rookoverlast zorgen in de omgeving. Roeland Bol (EVB): “Naast regelmatige rookontwikkeling maken wij ons zorgen om brand. Bij diverse soortgelijke bedrijven in het land zijn de laatste maanden grote branden geweest. En ook bij dit bedrijf waren er in 2016 en 2019 forse branden, waarbij de rookontwikkeling zo groot was dat zelfs de Maastunnel langdurig werd afgesloten. Het is daarom opmerkelijk dat een dergelijk bedrijf door de gemeente Rotterdam richting de snelweg en ons dorp wordt verplaatst.” 

 


Foto: Google Maps