Al 136 explosies in Rotterdam dit jaar, 100 aanhoudingen

26 September 2023, 11:11 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Met de vijf explosies die zich in de nacht van maandag op dinsdag hebben voorgedaan in Rotterdam, staat het aantal ontploffingen in de stad dit jaar al op 136, aldus de politie. Er zijn tot nu toe honderd mensen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij explosies. Uit onderzoek moet volgens de politie blijken of er onder de arrestanten mensen zijn die voor meer knallen verantwoordelijk zijn geweest.

De vijf explosies in de nacht van maandag op dinsdag waren in Rotterdam-Zuid en het Oude Noorden. De politie kan nog niet zeggen of bepaalde wijken in Rotterdam vaker worden getroffen dan andere. Er wordt met man en macht onderzoek gedaan naar de incidenten en daaruit moet volgens de politie blijken of er connecties zijn tussen verschillende ontploffingen. Er worden ook meer arrestaties verwacht.

Bij de reeks explosies in de nacht van maandag op dinsdag is niemand gewond geraakt. Wel liepen brievenbussen, woningen en een café materiële schade op. De politie spreekt van "een heftige nacht".

 


Door: ANP