Amazonehaven wordt dieper voor grootste containerschepen

7 September 2020, 23:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Wikipedia

De ECT Delta terminal ontvangt ’s werelds grootste containerschepen. Om ook voor de toekomst goed nautisch bereikbaar te blijven voor de nieuwste generatie containerschepen laat Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) de Amazonehaven op de Maasvlakte over een lengte van een halve kilometer verdiepen van 16,65 meter naar 17,45 meter. Naar verwachting zal deze verdieping van de Amazonehaven gereed zijn in de tweede helft van november 2020.

Met deze eerste stap wordt op korte termijn reeds een aanzienlijke verbetering gerealiseerd. Na voltooiing van dit project zullen Havenbedrijf Rotterdam en ECT onderzoeken of een groter deel van de Amazonehaven kan worden uitgediept. Het doel is om minimaal een vergelijkbare diepgang te realiseren voor twee additionele ligplaatsen van elk 500 meter lengte.

‘’Rotterdam is gunstig gelegen, direct aan zee, met ongeëvenaarde diepgang, goede achterlandverbindingen en hoge mate van digitalisering. Daarom is Rotterdam voor veel intercontinentale containerlijndiensten de haven in Europa waar zij als eerste aankomen en als laatste weer vertrekken’’, zegt Emile Hoogsteden, Directeur Commercie van Havenbedrijf Rotterdam. ‘’Rederijen streven schaalvoordelen na om concurrerende transporttarieven te kunnen blijven aanbieden.’’