mainImage

Architectuurprijs 2022 naar sociale woningbouw

22 juni 2022, 23:08 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het publiek koos zoals was te verwachten het spectaculaire Depot Boijmans Van Beuningen als het mooiste architectenobject van 2022. De vakjury niet. Die gaf met het toekennen van de Rotterdam Architectuurprijs aan het woningbouwproject Malieklos een politiek statement af van linkse signatuur. Ze ziet in Malieklos het bewijs dat de beperkte budgetten die horen bij sociale woningbouw geen drempels hoeven te zijn voor het bouwen van hoogwaardige architectuur.

De winnende projecten staan symbool voor twee belangrijke kwaliteiten van de Rotterdamse architectuur: hoogwaardige woningbouw en spraakmakende iconen. De prijzen werden woensdagavond uitgereikt in Theater Zuidplein. Met de keuze van Malieklos werd hulde gebracht aan opdrachtgever Woonstad Rotterdam, bouwer Gebr. Verschoor en architectenbureau DP6 architectuurstudio.

Raadslid Co Engberts van de Partij van de Arbeid vond de keuze van de vakjury ‘’een belangrijke boodschap aan de stad. Want wat de stad nu nodig heeft, zijn niet de iconen, maar goede betaalbare huizen.’’