Dagblad010 | Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt
mainImage

Artsen van Maasstad geven vaccininfo op Afrikaandermarkt

19 juni 2021, 18:51 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Artsen van de afdeling Interne Geneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis stonden zaterdag op de Afrikaandermarkt op Rotterdam-Zuid. Zij gaven daar, samen met huisartsen, studenten, apothekers en andere collega’s, voorlichting over het coronavirus en het belang van vaccinatie. De marktbezoekers konden al hun vragen over het vaccin aan de artsen stellen. Vragen zoals ‘is het vaccin veilig?’, ‘’wat zijn de bijwerkingen?’, ‘wat als ik me niet laat vaccineren?’ De artsen hopen door deze informatiebijeenkomsten in de wijk de vaccinatiebereidheid te verhogen, zodat iedereen goed geïnformeerd en weloverwogen een beslissing kan nemen.

“Nu de COVID maatregelen steeds verder worden versoepeld, is het des te belangrijker om aandacht te hebben voor de mensen die nog niet gevaccineerd zijn”, vertelde Wesley de Jong. “Als internist in opleiding hoor ik op de polikliniek in het Maasstad Ziekenhuis vaak twijfels over het vaccin. Vanuit mijn eerdere ervaring tijdens mijn promotieonderzoek weet ik ook dat er ontzettend veel winst te behalen is met voorlichting en op individuele basis willen begrijpen waarom iemand twijfelt over vaccineren. Een persoonlijke benadering en advies op maat helpt mensen vaak, waardoor zij besluiten om zich alsnog te laten vaccineren.“

Mensen konden zich op de markt ook veilig laten vaccineren. Volgens Wesley de Jong kwamen er veel twijfelaars langs, maar waren er ook veel mensen die zich ter plekke lieten vaccineren. "Het is leuk om dit met elkaar te doen en echt nuttig."


Foto: Maasstad Ziekenhuis