mainImage

Asielzoekers kunnen anderhalve maand naar Middelharnis

Het schip biedt plek aan 150 asielzoekers.
30 juni 2022, 16:25 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Als nieuwe asielzoekers geen plek kunnen krijgen in het centrale aanmeldpunt in Ter Apel kunnen zij worden overgebracht naar het Zuid-Hollandse Middelharnis. Daar komt een riviercruiseschip te liggen, met plek voor 150 mensen. De regio Rotterdam-Rijnmond had eerder al laten weten een riviercruiseschip te gaan gebruiken, maar de locatie was toen nog niet bekend.

Rotterdam-Rijnmond is eigenlijk van 27 juli tot en met 9 augustus, een periode van twee weken, aan de beurt om crisisnoodopvang te regelen. Het schip Alemannia is in Middelharnis echter langer beschikbaar. Rond 16 juli kunnen de eerste asielzoekers aan boord gaan en ze mogen er maximaal zes weken blijven. "Vanwege de schrijnende situatie bij het aanmeldcentrum Ter Apel", verklaart de gemeente Goeree-Overflakkee, waar Middelharnis onder valt.

De asielzoekers mogen niet op het nabijgelegen strand komen, benadrukt de gemeente. Dat blijft toegankelijk voor inwoners en toeristen. Het terrein rond het schip wordt afgeschermd en er is dag en nacht beveiliging aanwezig.


Door: ANP | Foto: Nieuws op Beeld