mainImage

Asielzoekers op schepen; Leefbaar: 'Dweilen met kraan open'

13 oktober 2021, 19:53 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel gaan de regering helpen met extra opvangplaatsen voor asielzoekers. Het gaat om tijdelijke opvang van voornamelijk Afghanen: twee maanden volgens de officiële lezing. Maar op twitter laat de fractie van Leefbaar Rotterdam al weten hieraan ernstig te twijfelen.

Andere gemeente worden door het Rijk opgeroepen om het voorbeeld te volgen, want het tekort aan opvangplekken is nijpend. Hoeveel aisielzoekers er precies naar Rotterdam komen is niet bekend gemaakt.

De vier gemeenten gaan kleinschalige locaties inzetten voor 50 tot 70 personen. Op rivierschepen in Rotterdam kan dat oplopen tot 90 personen. Waar de schepen in Rotterdam komen te liggen, dat weet nog niemand.

Leefbaar Rotterdam zegt dat het initiatief van deze Rotterdamse loyaliteit is genomen door de nieuwe VVD-wethouder Karremans en herhaalt op twitter in dat verband een oude uitspraak van Pim Fortuyn: ‘’Dit wordt dweilen met de kraan open.’’

Raadslid Michel van Elck: ''Wethouder Karremans is dus niet anders dan al die andere VVD'ers. Zodra ze op het pluche zitten wordt hun verkiezingsprogramma omgewisseld voor het jaarplan Vluchtingenwerk.''


Foto: ANP