Automobilist geeft gas na signaal politie, vrouw zwaargewond

28 July 2021, 12:50 uur
Rotterdam & Regio , Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Een 51-jarige scooterrijdster uit Hoek van Holland is dinsdagavond zwaargewond geraakt toen zij op een fietspad bij 's-Gravenzande (Zuid-Holland) werd aangereden door een automobilist die gas gaf toen de politie hem een stopteken gaf. De bestuurder, een 61-jarige man uit Den Haag, raakte de vrouw, die klem kwam te zitten onder de auto. De man is aangehouden en het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

De auto in kwestie voldeed volgens de politie aan een melding van eerder op de avond uit 's-Gravenzande, waarbij een persoon in mogelijk verwarde toestand bij familie was vertrokken. Rond 23.00 uur zagen agenten de auto op het fietspad langs de Noordlandseweg rijden. Ze probeerden de bestuurder tot stoppen te brengen door het fietspad te blokkeren, maar toen een van de agenten uitstapte om de verdachte een halt toe te roepen, trapte hij juist het gaspedaal in.

De politieman kon wegspringen, maar de scooterrijdster, die toevallig passeerde, kon de wagen niet ontwijken. Gelijk daarna werd de man klemgereden en alsnog aangehouden. Onder meer een traumahelikopter werd opgeroepen vanwege het incident, meldden lokale media. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.