Dagblad010 | Bewoners Kralingen-West in paniek over brief Woonstad
mainImage

Bewoners Kralingen-West in paniek over brief Woonstad

16 september 2020, 15:58 uur
Rotterdam & Regio

Bezorgde bewoners van de Gerdesiaweg, Van der Leckestraat en Marinus van der Stoepstraat hebben een buurtinformatie belegd naar aanleiding van een brief van Woonstad waarin gesproken wordt over plannen voor sloop of renovatie van hun woningen die samen met de Frits Ruysstraat deel uit maken van het naoorlogse plan Herbouw Kralingen-West.

‘’Onze woningen zijn niet nieuw, maar we hebben mooie binnentuinen en wonen aan de rand van het centrum met metrostation Gerdesiaweg om de hoek. De winkelstraten Vlietlaan en de Lusthofstraat, het Oostelijk zwembad en sporthal Kralingen zijn op loopafstand. En vlakbij is het Kralingse Bos, het mooiste park van Nederland. We wonen betaalbaar op een A-locatie’’, aldus Adrie Braber, die hiermee wil zeggen: wij willen helemaal niet weg.

‘’Woonstad heeft in Nieuw Crooswijk, in Jaffa aan de Sophiakade, Ommoordsestraat en Catharinastraat en in de Palestinastraat, een reputatie omgebouwd om betaalbaar te slopen en duur terug te bouwen en wij denken dat Woonstad dezelfde plannen heeft met onze woningen.’’