Bewoners Pompenburg willen verdiepingen op hun flat

22 March 2022, 19:57 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Bewoners van het Pompenburg/Doelstraatflat hebben het demissionaire stadsbestuur van Rotterdam de suggestie aan de hand gedaan om hun flat niet te slopen, maar te verhogen met 2 tot 3 verdiepingen. Die transitie zou volgens hun minimaal 50 tot 75 woningen opleveren met een bouwtijd van maximaal 3 jaar.

Zelfs circa 5 tot 6 extra verdiepingen moeten tot de mogelijkheden behoren. ‘’De bovenste 2 verdiepingen kunnen dan bijvoorbeeld worden uitgevoerd met penthouses’’, schrijven zij om daarmee het gemeentelijke basisplan – mooiere woningen – tegemoet te komen.

''De voordelen van het nieuwe plan zijn: minder milieubelastend, tevreden bewoners, het handhaven van sociale structuren blijven en bewoners die dat willen kunnen naar de bovenste verdiepingen verhuizen'', aldus de bewoners.

Ook zou er met extra voorzieningen een vliesgevel aan de binnenzijde van het pand aangebracht kunnen worden, wat verminderd energiegebruik oplevert voor de woningen. Bovendien komen met dit alternatief nieuwe woningen sneller beschikbaar en verder hoeft er geen uitbreiding van het rioleringssysteem gerealiseerd te worden, ook niet van het stadsverwarmingsysteem.