Blijdorp hoopt met komst tweede tijger op nieuwe welpen

14 June 2024, 12:11 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Diergaarde Blijdorp heeft een nieuwe tijgerin. Daarmee heeft de Rotterdamse dierentuin nu een Sumatraans tijgerkoppel in huis waarmee kan worden gefokt. Drie weken geleden kwam de 5-jarige tijger Geram in het vernieuwde tijgerverblijf van de zoo aan, nu is de 9-jarige tijgerin Nonja gearriveerd.

De twee tijgers hebben elk een eigen ruimte in het tijgerverblijf, omdat ze ook in het wild solitair leven. Pas als Nonja krols wordt, worden de ruimtes aan elkaar verbonden zodat het tijgerpaar voor nageslacht kan zorgen. Tot die tijd kan de tijgerin rustig aan haar nieuwe omgeving wennen.

Voor de bezoekers van Blijdorp zijn de twee tijgers de komende tijd mogelijk minder zichtbaar, omdat delen rondom het verblijf worden afgezet om het koppel te laten acclimatiseren. Blijdorp verzekert dat via de socialmediakanalen de ontwikkelingen in het tijgerverblijf zijn te volgen.

Van de Sumatraanse tijger leven er nog maar 350 in het wild. Dierentuinen hebben daarom een fokprogramma opgezet, het Europese populatiemanagement programma. Zo is Nonja uit Maubeuge in Frankrijk gematcht met Geram, die eerder in de dierentuin van het Deense Aalborg woonde.


Door: ANP