mainImage

Bloembakken weren auto's in Rotterdam-Vreewijk

18 januari 2022, 11:22 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Aan het Reineveld in Rotterdam-Vreewijk is wel gekozen voor een heel bijzondere constructie om auto's op de stoep te weren, de gele rand ten spijt.

Op de start- en ophaaltijd van de scholen vindt er veel verkeersoverlast plaats met ouders die vaak van buiten de wijk kinderen naar school komen brengen. Het gaat hier niet om kleine aantallen, maar iedere ochtend en middag om vele tientallen auto's die in de smalle straatjes een heuse file veroorzaken. Het betekent dat op en rond de stoepen van het Reineveld en aan de Grift auto's hinderlijk geparkeerd staan op plaatsen waar dat niet mag.

Omwonenden hebben hier meermaals over geklaagd en de gemeente heeft nu gekozen op deze stoep voor de plaatsing van grote bloempotten. Het is een resolute en niet zo'n slimme oplossing voor het probleem en veroorzaakt nu ook problemen voor gebruikers op de wandelroutes en afritten op de stoep.

Op een andere hoek zijn dat wat elegantere amsterdammertjes geplaatst die veel minder plek vragen auto's weren en voetgangers laten passeren.


Foto: LMOFOTO