mainImage

Boerderij De Gouden Leeuw in IJsselmonde wordt hotel

25 november 2021, 00:41 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld, Echwel Rotterdam

De uit 1678 daterende boerderij De Gouden Leeuw aan de Pascalweg in Rotterdam wordt een driesterren hotel. Daarmee komt een einde aan de onzekerheid over de bestemming van het historische pand, dat vanwege de verwaarlozing zelfs van de monumentenlijst is geschrapt. Het voorhuis van de boerderij wordt gerenoveerd en op de plek waar de schuur wordt afgebroken komen de kamers.

Een harde eis van de gebiedscommissie IJsselmonde is wel dat het historische karakter van de boerderij als voormalig monument behouden blijft in deze nieuwbouwplannen. De boerderij, die in 1849 volledig afbrandde en een jaar later werd herbouwd, is een van de oudste van het gebied en een blijvende herinnering aan de agrarische samenleving van de oude ambachtsheerlijkheid IJsselmonde.

Luuk Wilson, de voorzitter van de gebiedscommissie IJsselmonde, zegt blij te zijn met de ontwikkeling maar wijst wel op de mobiliteitsproblemen. De kruising Pascalweg, 1e Barendrechtseweg en de Kooiwalweg wordt door de mogelijke toename van verkeer naar deze locatie erg onoverzichtelijk, met name voor het fiets- en wandelverkeer. Hij heeft daarom wethouder Bokhove om verbeteringen gevraagd.