Boerderij ‘De Gouden Leeuw’ in Lombardijen volledig uitgebrand

24 September 2023, 07:48 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO
Boerderij ‘De Gouden Leeuw’ is afgelopen nacht volledig uitgebrand.

Dagblad010 publiceerde zaterdag nog over de verregaande staat van verloedering van boerderij ‘De Gouden Leeuw’ en de ongewenste personen die daar kwamen. Enkele uren later, in de nacht van zaterdag op zondag, is er brand ontstaan in de leegstaande boerderij op de Pascalweg in de wijk Lombardijen in Rotterdam. Er kwam veel rook bij vrij. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven en laat het pand gecontroleerd uitbranden.

De boerderij stond volgens de nooddiensten "volledig in brand", de brandweer zette vier bluseenheden in. Bij de brand kwam naast de rook ook "vliegvuur", dat zijn kleine brandresten, vrij. De Pascalweg was ter hoogte van de Bergambachtstraat enige tijd afgesloten.

In de omgeving zijn roetdeeltjes neergekomen, maar die zijn volgens Rijnmondveilig met water weg te spoelen. Rijnmondveilig zegt enkele meldingen van stankoverlast binnen te hebben gekregen uit de wijk IJsselmonde en de gemeente Capelle aan den IJssel, en geeft het advies ramen en deuren dicht te doen en mechanische ventilatie uit te zetten.

De boerderij ‘De Gouden Leeuw’, is al eens volledig afgebrand. Dat gebeurde in 1849.


Door: ANP