Bouw van de Buitenkans in Park de Twee Heuvels begonnen

31 May 2021, 13:13 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Langs de Dwarsdijk in Groot-IJsselmonde liggen in Park de Twee Heuvels twee zandlichamen in afwachting van het nieuwbouwproject De Buitenkans.

Het is de eerste fase van het project met de bouw van 18 woningen in het zogenaamde buurtschap Waterstate en maakt onderdeel uit van plan om 32 woningen te bouwen aan de rand van het park. Het plan is ontwikkeld door de Nederlandse Bouw Unie i.s.m. MIX architectuur en MAAK space die een tender gewonnen hebben van de Gemeente Rotterdam in april 2020.

Het streven is zoveel mogelijk te werken binnen dit project met natuurlijke materialen en er komen ook speciale voorzieningen voor elektrische auto's. Plan voor woningbouw in Park de Twee Heuvels bestonden er al langer en waren niet onomstreden, het ontwikkelde project is dan na allerlei inspraakprocedures ook veel bescheidener in omvang en aangepast aan de parkomgeving. Het park is recent is flink op de schop gegaan en toegankelijker en gebruiksvriendelijker  gemaakt voor wijkbewoners.

De locaties voor het nieuwbouwproject zijn op oude NAM-locaties (Nederlandse Aardolie Maatschappij) en rond het zwembad IJsselmonde. Vroeger stonden hier voor oliewinning nog de jaknikkers van de NAM en kortgeleden stond op de locatie van de foto nog een tijdelijke kantoor van het UWV.