Bron- en contactonderzoek 't Waaltje nog in volle gang

14 September 2020, 14:14 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Google Maps

Het bron- en contactonderzoek rondom coronabesmettingen die gerelateerd zijn aan Restaurant 't Waaltje in Heerjansdam is in volle gang. Een woordvoerder van de GGD Zuid-Holland Zuid kon maandagmiddag aan deze website nog niet melden of er de afgelopen dag meer besmettingen naar boven zijn gekomen. De GGD hoopt dinsdag meer te kunnen melden over de ontwikkelingen rond het bron- en contactonderzoek.

De gezondheidsdienst meldde zondag dat de onderzoeken moeizaam verlopen omdat een aantal mensen, waaronder medewerkers, niet mee wil werken aan het onderzoek en omdat er meerdere GGD's betrokken zijn bij het onderzoek. ''Iemand laat zich bijvoorbeeld testen bij een teststraat in Rotterdam, terwijl iemand anders dat misschien in Dordrecht doet. Meerdere GGD-instanties moeten dan samenwerken'', legt de woordvoerder uit.

Ondertussen is het restaurant maandag onbereikbaar voor vragen. Op het telefoonnummer staat een automatische antwoorder met een korte duiding en ook online reageert men vooralsnog niet. ''Ondanks een goede samenwerking met de GGD heeft de Veiligheidsregio ZHZ besloten ons bedrijf tot en met 25 september te sluiten. Mede door de goede samenwerking en de onzerzijds transparante communicatie komt deze beslissing zeer onverwacht. We gaan er van uit dat de instanties de juiste beslissingen nemen'', is te lezen op de website van het nieuwe restaurant in Heerjansdam.

't Waaltje werd zaterdag door Wouter Kolff van de veiligheidregio Zuid-Holland Zuid gesloten voor een periode van twee weken. Minimaal zestien mensen zijn besmet geraakt met het coronavirus, waaronder negen medewerkers.