Burgemeester reageert op 'muitende' Eben-Haëzer kerk

11 October 2020, 10:24 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Jan van Belzen.

De gemeente Barendrecht heeft zondagochtend op de eigen website met onderstaande tekst gereageerd op het besluit van de Eben-Haëzer kerk aan de Voordijk in Barendrecht om vandaag tegen alle adviezen twee keer 250 mensen toe te laten bij de kerkdiensten. 

''In de media heeft het bericht over de Eben-Haëzer kerk aan de Voordijk in Barendrecht veel reacties opgeroepen. De kerk zal vandaag, 11 oktober, 250 leden per dienst toelaten. Hiertoe heeft de kerkenraad afgelopen donderdag besloten. Burgemeester Jan van Belzen heeft zaterdag 10 oktober contact gehad met de scriba van de kerkenraad van de Eben-Haëzer kerk. Van Belzen steunt het advies van het kabinet en de CIO om het bezoekersaantal terug te dringen tot 30.
Er is gesproken over het advies van het CIO (Interkerkelijk Contact Overheidszaken) aan aangesloten kerken om het aantal bezoekers zo mogelijk en bij voorkeur terug te brengen tot het maximum van dertig. Het CIO raadt verder kerken dringend aan om mondkapjes te dragen, zingen te beperken en zoveel mogelijk online diensten. Dit advies heeft minister Grapperhaus afgesproken met kerkelijke koepels na de ophef van afgelopen weekend over drukbezochte kerkdiensten in Staphorst. De burgemeester van Barendrecht steunt het advies van het kabinet en de CIO'', aldus de gemeente Barendrecht.