Corona of niet, dit jaar tóch ijspret in Kralingen

1 September 2020, 16:38 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Schaatsbaan Rotterdam

Ondanks het coronavirus ziet Schaatsbaan Rotterdam toch mogelijkheden om dit jaar open te gaan. Het is het achtste jaar dat de baan op het Toepad in Rotterdam-Kralingen haar deuren opent. De eerste meters kunnen vanaf 28 november worden gereden.

''Dit seizoen zal de situatie bij Schaatsbaan Rotterdam net even wat anders zijn dan dat men van ons gewend is. Om onze bezoekers veilig te kunnen laten sporten en te kunnen voldoen aan de huidige richtlijnen, zijn deze winter enkele maatregelen van kracht, zowel op als naast het ijs. Zo werken we dit jaar met reserveringen voor een dag en tijdslot om de bezoekersaantallen te kunnen reguleren. Daarnaast wordt het Winterplein zo ingericht, dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden'', leggen de initiatiefnemers uit.

Naast maatregelen ter plekke moeten schaatsliefhebbers vooraf een gezondheidscheck doen. Ook geldt er een registratieplicht. Ieder jaar is de schaatsbaan een succes, zo werd vorig jaar een bezoekersrecord gemeten. Schaatsbaan Rotterdam wordt opgebouwd op het terrein van Hockeyclub Leonidas in Kralingen