Dagblad010 | De Jong vanuit brandende metro: Iedereen schrok zich kapot
mainImage

De Jong vanuit brandende metro: Iedereen schrok zich kapot

22 februari 2021, 15:49 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Wilfried de Jong zat maandagmiddag in de Rotterdamse metro, toen die in de fik vloog. Dat vertelt de Rotterdammer aan Radio Rijnmond. "Door de ruiten zagen we een soort flits. Het leek wel alsof er vuurwerk was. Iedereen schrok zich kapot", vertelt hij aan de zender.

Er was al flink veel rook rondom het metrostel toen De Jong de metro verliet. In eerste instantie lukte het niet om de deuren open te krijgen, vertelt hij. "Uiteindelijk zijn de deuren opengewrikt. Samen met een jongen liep ik naar buiten."

De Jong zag dat er in de tunnel ook nog een treinstel stond. De passagiers van die metro kregen de deuren ook niet open. "Ik ben met die jongen langs een richeltje de tunnel ingelopen tot we de eerste deur bereikten", vertelt hij. "We hebben de deur toen van buitenaf opengemaakt, samen met de mensen die binnen aan het drukken waren."

Uiteindelijk moesten alle passagiers door de rook heen om van het perron af te komen. De Jong is flink geschrokken, maar hij blijft opgewekt. "Ik sta hier met drie versgebakken broden die ik in de stad had gekocht. Ik weet niet of ze nu nog lekker zijn of ook stinken", vertelt hij. "En ik ben maar naar huis gelopen, want de metro gaat even niet, denk ik. "


Door: ANP | Foto: ANP