mainImage

De maat vol voor Club Blu in Prins Alexander

Club Blu - (inzet links): raadslid Eerdmans
2 september 2020, 16:19 uur
Rotterdam & Regio

Na een jarenlange reeks aan incidenten van meerdere vechtpartijen, geweldsincidenten met beveiligers, schietpartijen, handgranaten voor de deur en drugsoverlast is de maat vol voor de nachtclub Club Blu aan de Prins Alexanderlaan, vindt de fractie van Leefbaar Rotterdam.

Recent was het weer prijs toen in het holst van de nacht van zondag 30 op maandag 31 augustus een man plotseling op de deuren van de uitgaansgelegenheid schoot, waarbij gelukkig niemand gewond raakte.

‘’Maar ook daarvoor  was de reputatie van de club al omstreden’’, zegt raadslid Joost Eerdmans. ‘’Klaarblijkelijk lukt het ook de huidige eigenaar van Club Blu niet om de club veilig te houden voor bezoekers. De jeugd is hier niet in staat een gezellig avondje uit te hebben. Het tuig dat de club nu echter terroriseert verpest de kansen voor de Rotterdamse jeugd die zich gewoon netjes aan de regels houdt. De politie heeft zijn handen vol aan het veilig houden van het gebied rondom de club en doet ook naar deze beschieting onderzoek. Dat doet trouwens ook de eigenaar van de club. Hij heeft een beloning uit van €35.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Maar we zijn bang dat dit niet de oplossing zal zijn, gezien eerdere beloofde beloningen ook niet zijn uitgereikt en eerder rechercheonderzoek is gestaakt.’’

Eerdmans is benieuwd met welke frequentie de wijkagenten en/of andere patrouilleposten langs de club rijden of lopen om de veiligheid in de gaten te houden en of er aanwijzingen zijn dat de incidenten drugsgerelateerd zijn? Leefbaar wil een grootschalig onderzoek en hardere maatregelen zoals preventief fouilleren.