DENK Rotterdam mist aantallen van moslimdiscriminatie

6 October 2020, 15:04 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gemeente Rotterdam

De Rotterdamse fractie van DENK had graag van de Nederlandse politie willen weten hoe vaak er bij de politie meldingen binnen zijn gekomen van moslimdiscriminatie. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft de politie dit jaar geen cijfers hierover bekend gemaakt, ondanks dat volgens het Sociaal Cultureel Planbureau moslims als bevolkingsgroep het meest te maken hebben met discriminatie.

Raadslid Van Baarle, die normaliter juist tégen het registreren van afkomst en/of geloof bij incidenten is, heeft het stadsbestuur om opheldering gevraagd.

‘’De strafrechtketen speelt een grote rol bij het bestrijden van discriminatie. Wij snappen de keuze dan ook niet van de politie om moslimdiscriminatie enkel kwalitatief te registreren zonder enige toelichting’’, aldus raadslid Stephan van Baarle. Wat de fractievoorzitter betreft gaat het stadsbestuur in gesprek met de nationale politie om de cijfers vanaf volgend jaar weer inzichtelijk te krijgen. Hij wil datzelfde ook graag hebben bij de Rotterdamse politie.