Denk wil coronavoorlichting alsnog meertalig

22 October 2020, 00:32 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Fractie van Denk in Rotterdam

Uit cijfers van het CBS blijkt dat relatief veel mensen met een migratieachtergrond sterven aan corona. Het onderstreept volgens de Rotterdamse moslimpartij Denk het belang van meertalige communicatie door de gemeente over de bestrijding van dit virus.

‘’Sommige Rotterdammers met een migratieachtergrond hebben kinderen die het journaal kunnen vertalen, maar dat is niet bij iedereen het geval. Bent u het daarom met ons eens dat dit zorgt voor een mogelijk gevaarlijke situatie?’’, vraagt fractievoorzitter Stephan van Baarle in een brief aan burgemeester Aboutaleb.

Denk heeft dat verzoek in andere verband al eens eerder gedaan, maar kreeg toen nul op het rekest. Belangrijkste onderdeel van integreren is de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Leefbaar Rotterdam hamert daar al op sinds haar oprichting. Denk vindt dat daar bezien in het licht van de corona-ontwikkelingen nu anders op gereageerd moet worden.

Er moet, vindt Van Baarle, voorlichting komen in het Pools, Arabisch en Turk en via borden, flyers, websites en medewerkers die burgers informeren.