Dagblad010 | Doktersassistenten Albeda helpen GGD met prikken
mainImage

Doktersassistenten Albeda helpen GGD met prikken

Kooren (midden) en De Langen (rechts)
9 juni 2021, 23:01 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De eerste groep doktersassistenten in opleiding van het Albeda College heeft woensdag de GGD geholpen bij het vaccineren tegen corona. Het gebeurde op de grootste priklocatie in de regio: de monumentale Van Nelle Fabriek in Spangen.

“Wij zetten uiteraard alleen gecertificeerde studenten in. En elke student die vaccineert wordt bijgestaan door een ervaren medewerker van de GGD”, aldus collegevoorzitter Ron Kooren, die zijn studenten toesprak met: “Zoveel mogelijk mensen in Nederland vaccineren, dat is een megaklus. Het is bijzonder dat jullie daaraan kunnen meewerken.”

Ook aanwezig op de ervaringsplek: zorgwethouder Sven de Langen. ‘’Deze ervaring draag je de rest van je carrière mee’’, vulde hij Kooren aan. ‘’Maar beloof me één ding: dat jullie wel in de zorg blijven werken, want we hebben jullie hard nodig.”

Het initiatief, om studenten bij het vaccineren te betrekken, komt voort uit het regionale actieplan voor meer stageplaatsen in het mbo. Naast Albeda en de gemeente Rotterdam is hierbij onder meer ook Zadkine betrokken. Door de coronacrisis zijn veel stageplaatsen niet beschikbaar. Met elkaar werken de partners aan oplossingen om studenten toch belangrijke werkervaring op te laten doen.


Foto: Albeda