mainImage

Eigenaar café The Hide Away 'doodziek' van explosie

Het Kreekplein in IJsselmonde waar The Hide Away aan grenst
7 mei 2021, 11:29 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

De eigenaar van het Feyenoord-cafe The Hide Away, dat in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd is geraakt door een ontploffing, is er "doodziek" van. "Ook wij zijn aan de beurt geweest vannacht", schrijft Rob de Kreek op Facebook. "We hopen dat die grafhonden snel gepakt worden."

Het explosief dat het café op het Kreekplein trof, werd rond 01.30 uur door de brievenbus naar binnen gegooid, zo blijkt uit camerabeelden. Niemand raakte gewond, maar de explosie veroorzaakte veel rook en flinke schade. Volgens De Kreek heeft de bom "een giga ravage aangericht binnen, zelfs de achterruit van de keuken is eruit geblazen en de gevel ontzet".

Het is de tweede keer deze week dat een café in Rotterdam-Zuid beschadigd raakt door een explosie. In de nacht van dinsdag op woensdag is een ontploffing geweest bij café 't Haantje aan de Bierens de Haanweg. De ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd. Niemand raakte gewond.

Beide cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er verband is tussen de twee ontploffingen met de wedstrijd Feyenoord - Ajax aanstaande zondag wordt nog onderzocht. "Daar begon de politie vannacht ook meteen over", zegt Rob de Kreek tegen het AD. "Ze hadden het ook over dat gedoe in Delft, waar vorige maand gevochten is tussen supporters. Nou, als het echt van Ajacieden komt, dan hebben ze een aardige oorlog ontketend. Want hier zijn onze mannen niet blij mee, denk ik."

Inmiddels is een inzamelingsactie gestart om The Hide Away weer op te been te helpen. "Met deze steunactie willen we zorgen dat the Hide Away open kan blijven, want wat een ellende hebben ze afgelopen jaar en dit jaar allemaal gehad, eerst de coronasluitingen en nu weer zwaar beschadigd door een bom!", schrijven de initiatiefnemers. Op vrijdagochtend stond de teller al op ruim 5000 euro. Ook voor 't Haantje is een actie opgezet. Voor dat café is inmiddels al 7000 euro ingezameld.

Afgelopen nacht raakte ook het portiek van een flat in de Forelstaat in Hoogvliet flink beschadigd door een ontploffing. Getuigen spreken op sociale media van een enorme knal door een vuurwerkbom. Ook in de Rotterdamse wijk Schiebroek was een ontploffing. Daarbij was schade aan meerdere woningen in de De Blecourtstraat en moesten enkele bewoners tijdelijk elders worden ondergebracht.


Door: ANP | Foto: Google Maps