Eigenaar in Barendrecht aangetroffen Caracal aangehouden

28 July 2021, 16:16 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Politie

Een 24-jarige man uit Rotterdam is aangehouden vanwege het illegaal in bezit hebben van dieren. De vondst van een Carcal in Barendrecht leidde de politie naar de Rotterdammer.

Een wandelaar zag op 14 juli een Caracal (woenstijnlynx) in Barendrecht op het viaduct over de A15 lopen en in het Kooiwalbos verdwijnen. De politie werd gewaarschuwd en het dier werd later middag gevonden en gevangen.

De inbeslagname van dier was het begin van een onderzoek dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man werd in zijn woning aangehouden. Daar troffen de politie en de NVWA nog twee servals aan die de man legaal in bezit had en dus mocht behouden.

Dat gold niet voor een brilkaaiman die in het huis van de man werd gevonden. De man kon de legaliteit van het dier niet aantonen. Daarom is het reptiel van circa 60 centimeter in beslag genomen. De aangehouden man is na verhoor in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte. De inbeslaggenomen kaaiman is op een veilige plek ondergebracht.

De Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft een bestuursrechtelijke maatregel opgelegd voor de huisvestiging van de servals en daar wordt door de politie en LID op gecontroleerd.