mainImage

Eis: 18 maanden cel tegen meisje (16) dat vriendin doodstak

30 maart 2021, 17:15 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Justitie heeft tegen een 16-jarige meisje 18 maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke jeugd-tbs geëist dat in augustus vorig jaar haar 15-jarige Rotterdamse vriendin doodstak.

Het meisje werd op woensdag 12 augustus 2020 in een woning aan de Mathenesserdijk meerdere keren gestoken door haar vriendin. Die dag gaat slachtoffer Alice naar het huis van de verdachte aan de Mathenesserdijk in de wijk Spangen. In de woning ontstaat na enige tijd ruzie waarbij de verdachte een mes pakt en Alice meerdere keren steekt. Een korte tijd later overlijdt het slachtoffer aan haar verwondingen. Zelf verklaart de verdachte dat ze door Alice werd aangevallen en dat ze uit zelfverdediging handelde. Maar volgens de officier van justitie rijmt die verklaring niet met de inhoud van het dossier, verklaart de verdachte wisselend over wat er die avond is gebeurd en paste ze haar verklaringen aan toen ze resultaten van het rechercheonderzoek te zien kreeg.

Om die reden is niet helder te krijgen waarom Alice werd doodgestoken. Vast is komen te staan dat het slachtoffer en de verdachte een relatie hadden die ze voor de buitenwereld geheim hielden. En dat binnen hun relatie regelmatig fikse ruzies ontstonden. Ook was er sprake van jaloezie aan de zijde van verdachte.

De officier van justitie acht doodslag bewezen. “Het meest waarschijnlijke scenario is dat er ruzie ontstaan is die avond, die verdachte ertoe heeft gebracht om een mes te pakken en Alice te steken. Dat betekent dat ik geen bewijs zie voor moord, omdat er geen sprake is geweest van een vooropgezet plan maar van een opwelling'', luidt de verklaring.