Enorm koelvrieshuis in aanbouw in de Beatrixhaven

9 July 2021, 11:57 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Je kunt er haast niet omheen en het is ook vanaf de snelweg A15 goed zichtbaar het in aanbouw zijnde hoogbouwvrieshuis voor de firma Kloosterboer op de City Terminal Rotterdam in de Beatrixhaven. Het gebouw is 40 meter hoog en dient onder meer als koelopslag voor vlees, vis, zuivel, aardappelproducten en vruchtensappen. Het maakt onderdeel uit van Cool Port 2 en ligt vlakbij Cool Port 1 in het Eemhavengebied.

Het gebouw is energiezuinig geconstrueerd en krijgt 2.700 zonnepanelen op het dak. Ook bij Cool Port 1 zijn eerder zonnepanelen geplaatst, de zonne-energie op beide gebouwen wordt ingezet voor eigen gebruik. Het bedrijf loopt hiermee met eigen energieopwekking voorop in Rotterdam. Belangrijke klant is Lamb Weston / Meijer, één van de grootste producenten en exporteurs op het gebied van diepgevroren aardappelproducten.

Na de bouw van Cool Port 2 is er ook nog een Cool Port 3 gepland, Rotterdam profileert zich daarmee als belangrijkste agrofood haven in Europa. Begin 2022 moet het project 2 afgerond zijn