mainImage

'Er stond helemaal geen protest bij stadhuis op programma'

8 juni 2021, 19:58 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws

Het besluit van burgemeester Aboutaleb om vanavond het overleg met de top van de N.V. Stadion en van de betaald voetbaltak Feyenoord met de gemeenteraad te cancelen, is in kringen van – bijvoorbeeld – Stadion op Zuid maar ook op vele supporterssites - zoals Stop Feyenoord City - met grote verbazing ontvangen, omdat zij zeggen dat er ‘’geen enkele actie’’ van tegenstanders van de bouw van het Stadion voor vanavond bekend was.

‘’Vette onzin’’’, laat men vanuit het hart van de denktank Stadion op Zuid weten over de beslissing van Aboutaleb. In Stadion op Zuid hebben hoog opgeleide Feyenoord-fans zich verzameld tegen het voornemen van nieuwbouw. 

Op de Feyenoord-sites waar men in de regel minder kieskeurig met woorden is, is de algemene reactie: ‘’Dit komt de burgemeester en voorstander van het nieuwe stadion uitstekend uit. Het lijkt wel geënsceneerd. De tegenstanders zijn nu de gebeten honden, want ze hebben privébezoeken afgelegd en nu zijn er ineens telefoontjes gekomen over mogelijke intimidaties bij het stadhuis. Bullshit. We zaten klaar om naar het Raadsinformatiesysteem te kijken.’’

Acties van Feyenoord-supporters zijn zelden geheim. De meest radicale fans seinen elkaar in en gebruiken daarvoor geheimtaal. Het blijft vreemd dat men die op het stadhuis na zoveel jaar nog steeds niet kent.

‘’We hebben niets, maar dan ook niets vernomen, zelfs niet van één boze supporter om vanavond naar het stadhuis te gaan’’, zegt een vooraanstaande Feyenoord-fan die met naam bij Dagblad010 bekend is en vorige week fors afstand nam van het huisbezoek van andere supporters aan zowel leidinggevenden van Feyenoord als zakelijke belanghebbenden. ‘’Als ook de inspraak van Feyenoord-supporters hierdoor geen doorgang vindt, verliezen we de laatste strohalm. Alles gaat nu achter gesloten deuren. Precies zoals men het wilde. Dat zou een schande zijn.''