Erasmusbrug weer open voor fietsers en voetgangers

14 September 2020, 22:10 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

De Erasmusbrug in Rotterdam is maandagavond weer opengesteld voor fietsers en voetgangers. Waarschijnlijk kan het autoverkeer dinsdagmiddag weer gebruik maken van de brug, zei een woordvoerster van Stadsbeheer.

Voor de scheepvaart blijft de brug voorlopig nog dicht. Het is niet bekend wanneer grote schepen er weer langs kunnen waarvoor de brug open moet, zei de woordvoerster. Ook de trams kunnen er voorlopig niet langs. Eerst moet de brug gerepareerd worden. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Maandagochtend kwam een groot stalen frame naar beneden. Dit kwam doordat een kabel van het contragewicht van de brug was gebroken. Hierdoor raakte ook de bovenleiding van de tram los en kwam naar beneden. Het is niet bekend waardoor de kabel brak.

De hele constructie kwam naar beneden op de weg terecht toen de brug openstond en weer dichtging. Niemand raakte gewond.

De constructie van 22 meter is inmiddels verwijderd. Medewerkers van Stadsbeheer doen inspectie en gaan de schade herstellen. Het Rotterdamse trambedrijf RET heeft een omleiding ingesteld. Reizigers die naar de andere oever moeten, kunnen ook de metro nemen.