mainImage

Excelsior pakt met tien man punt tegen Eindhoven

Marinus Dijkhuizen.
10 oktober 2020, 09:26 uur
Rotterdam & Regio

Opnieuw speelde Excelsior Rotterdam vrijdagavond door een rode kaart voor Mats Wieffer lang met tien man, maar aan de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven hielden de Kralingers wel een punt over. Na een treffer van Elías Már Ómarsson leken er zelfs drie punten mee te gaan naar Rotterdam, maar uit een corner maakte FC Eindhoven alsnog de gelijkmaker.

In Eindhoven moest Excelsior het doen zonder de geschorste Brandon Ormonde-Ottewill. Hij werd vervangen door debutant Nathan Tjoe-A-On, die prima begon aan de wedstrijd. Excelsior startte sowieso fel, zonder dat het meteen tot kansen leidde. Er waren wel twee schoten van afstand van Julian Baas. Zijn vrije trap belandde in de handen van de doelman en daarna ging een inzet van hem over het doel.

Na een half uur spelen kon Elías Már Ómarsson uithalen na een voorzet van Joël Zwarts, maar zijn inzet was voor de doelman. Tien minuten voor rust was er ook een grote kans voor FC Eindhoven. Na een snelle omschakeling kwam de bal bij invaller Jort van der Sande, maar hij vond Alessandro Damen op zijn pad. Meteen erna stuitte ook Reuven Niemeijer aan de andere kant op de doelman.

Kort nadat Omarsson vanuit de loop uithaalde maar net naast schoot, kreeg Mats Wieffer een rode kaart. Hij kwam met hoog been in bij Lorenzo van Kleef en moest vertrekken van scheidsrechter Erwin Blank. ''Het was ongelukkig’’, vond Mats Wieffer. ''Maar ik verwijt mezelf wel dat ik deze overtreding maakte, want de rode kaart heeft de wedstrijd wel beïnvloed''.

Na rust had Dijkhuizen het even aan de stok met de leidsman, nadat hij een ogenschijnlijke overtreding van de thuisploeg onbestraft liet. Het leverde de trainer een gele kaart op. Elías Már Ómarsson was na een uur spelen dichtbij de openingstreffer. Hij mocht alleen op doelman Jort Borgmans op, maar wist hem helaas niet te passeren. Vier minuten later was de IJslander alsnog trefzeker. Hij werd in de diepte weggestuurd, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal op fraaie wijze binnen.

Jacky Donkor profiteerde daarna bijna van een onoplettendheid van Siebe Horemans, maar Alessandro Damen voorkwam de gelijkmaker. Jens van Son kreeg vervolgens zijn hoofd niet tegen de bal, maar kort erna was het alsnog raak voor de thuisploeg. Uit een hoekschop wist Flor van den Eynden de 1-1 op het scorebord te zetten. Julian Baas voorkwam daarna nog de 2-1 van FC Eindhoven, terwijl invaller Dylan Seys namens Excelsior over schoot.

Pisnijdig
''We hebben hier twee punten verloren’’, vond Marinus Dijkhuizen. ''Niet dat de uitslag niet terecht was, maar als je na een rode kaart met 1-0 voor komt en dan een goal tegen krijgt uit een corner, dan kan ik daar pisnijdig van worden. Het zit ons niet mee op dit moment, maar dat doen we ook zelf. De rode kaart was ongelukkig, maar ik begrijp wel dat hij hem gaf.’’


Foto: Orange Pictures