Experiment 's Gravendijkwal óók mislukt

5 September 2020, 12:14 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De ’s Gravendijkwal als verkeersader van de stad blijft de gemoederen bezig houden. Nu wethouder Bokhove met het experiment om slechts één baan in gebruik toe te staan heeft het de bewoners het gevoel gegeven dat ze ooit van overmatig geluid en veel stank verlost zullen worden. Maar waarom de automobilisten tegelijkertijd tijdens de spits op de ventweg (zuidwestzijde) mogen doorrijden is hen een raadsel.

Het bord dat doorrijden verbiedt is ter plekke afgeplakt. Dit zorgt de facto voor meer verkeer en dezelfde overlast. Weet de wethouder dit, vraagt raadslid Cicek van de SP zich af?

Bokhove heeft een fiets en Cicek een plankje op vier wielen. Beiden rijden daarmee door de stad ter aanmoediging van een nieuwe verkeersfilosofie. ‘’Het idee was om de ’s Gravendijkwal autoluw te maken en daarmee de straat minder vervuilend. Maar voor de bewoners is het er nu alleen maar onduidelijker op geworden’’, laat Cicek weten.

‘’Beseft de wethouder wel dat deze ventweg nu een tweede doorgaande baan is geworden naast de tunneltraverse zelf. En zo ja, wat is het experiment van het één baan maken van de tunneltraverse dan nog waard?”