Fazantstraat start tegenoffensief

18 October 2020, 22:09 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Louise van Gend
Nil en Philippe Lavoipierre (foto Louise van Gend)

Bewoners van de Fazantstraat in Carnisse zijn een goedgemutst tegenoffensief begonnen tegen het plan van de gemeente om hun huizen op te kopen en slopen. Op de kersverse website https://louisevangend.wixsite.com/mensenvogelbuurt/de-buurbewoners zullen zij zich de komende tijd gaan presenteren als tevreden maar verontruste bewoners van dit - tot verrassing van velen - met sloop bedreigde deel van Carnisse.

De 'primeur' was voor Nil en Philippe Lavoipierre. Een opgewekt verhaal, terwijl sombere wolken aan de horizon verschijnen. ''Wij houden van onze buurt. Terwijl veel buren geboren en getogen Rotterdammers zijn, komen veel andere buren uit alle uithoeken van deze wereld".

Nil en Philippe Lavoipierre hebben hun wortels liggen in onder meer Turkije, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. "We hebben hiervoor in Madrid, Lissabon en Barcelona gewoond. Ons werk bracht ons overal, maar ons hart verloren we echt aan Nederland, aan Rotterdam", vertellen ze. Beiden kochten hun appartement begin 2019 in de Vogelbuurt en wonen er met veel plezier. "Eigenlijk heeft Charlois alles wat ik zoek in een woonplaats. Het is geweldig hoeveel verschillende talen er worden gesproken in de wijk en er is sprake van echte interactie tussen mensen. We mogen trots zijn dat we zo'n diverse gemeenschap vormen."

Als kok en muzikant van beroep hebben Nil en Philippe Lavoipierre veel contact met de lokale ondernemers in Charlois. "Ik geef kookworkshops in de Nieuwe Nachtegaal en samen geven we culinaire rondleidingen in Rotterdam Zuid. Te veel mensen hebben een negatief beeld van Zuid, en wij proberen hier met onze rondleidingen verandering in te brengen. Daar ligt wat ons betreft ook echt de oplossing. Beeldvorming over de wijk veranderen is van essentieel belang. Het is bijna ironisch dat je samen je zo hard inzet om de reputatie van Rotterdam Zuid te verbeteren, zo hard getroffen wordt".