Feyenoord houdt Spajic in quarantaine

20 November 2020, 18:32 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Dick Advocaat moet zondag (14.30 uur) in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een groot aantal spelers missen. Uros Spajic en Tyrell Malacia ontbreken ook in Sittard, meldde Advocaat in zijn vooruitblik. Spajic is weliswaar niet geblesseerd, maar de Servische verdediger blijft uit voorzorg thuis omdat er bij de nationale ploeg enkele spelers positief hebben getest op het coronavirus.

"We vinden het risico te groot", zei Advocaat. "Spajic is vanochtend getest. Maar over twee dagen kan hij het alsnog blijken te hebben. Daarom ligt hij er een paar dagen uit." Linksback Malacia meldde zich vorige week vanwege fysieke problemen al af voor de interlands van Jong Oranje.

Feyenoord moet het in Sittard ook doen zonder doelman Justin Bijlow, de verdedigers Ridgeciano Haps en Sven van Beek, middenvelder Leroy Fer, spits Robert Bozenik en de vleugelaanvallers Luis Sinisterra en Christian Conteh. Illustratief voor het grote aantal afwezigen is dat Advocaat de afwezigen had genoteerd op een naar de persconferentie meegebracht lijstje.

"Ik heb maar een lijstje meegenomen, er blijven er verder weinig over", zei Advocaat met een knipoog. "We hebben niet veel opties meer. Maar er staat nog steeds een goed elftal dat een resultaat kan neerzetten, hoor. Die andere jongens zitten niet voor niets bij de selectie, die moeten het maar waarmaken. We hebben een fantastische medische staf met specialisten, wetenschappers, doktoren. Dat is gewoon geweldig bij Feyenoord. Maar als je spelers binnenhaalt die kwetsbaar zijn, dan weet je dat dit kan gebeuren. Daar hebben we voor gewaarschuwd, maar daar is toch voor gekozen."

Advocaat kan in Limburg wel weer beschikken over spits Nicolai Jørgensen, die is hersteld van een liesblessure. De Deen zal tegen Fortuna direct in de basis staan. "Hij is fit en gaat spelen. Ik heb hem toch ook niet genoemd op mijn lijstje?", zei de Hagenaar met een kwinkslag.