mainImage

'Feyenoord sloeg investering van 50 miljoen euro af'

26 maart 2021, 21:42 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Feyenoord heeft vorig jaar een bod van 50 miljoen euro geweigerd om de club voorlopig uit de brand te helpen. Dat meldt Voetbal International, dat de presentaties van het aanbod heeft ingezien.

De vermogende supportersgroep Vrienden van Feyenoord heeft een presentatie in handen, waarin wordt gesteld dat Feyenoord al in mei 2020 het aanbod vanuit Rotterdam kreeg voor een injectie van 50 miljoen euro. Officieel ging dat aanbod via de mensen achter het consortium De Moderne Kuip, dat pleit voor een goedkopere renovatie van het huidige Feyenoordstadion. De man achter dat geld was de Rotterdamse miljardair Aat van Herk. Die noemde het nieuwe stadion eerder al "een kansloos project". Tegenover het bod hoefden verder geen aandelen te staan. De enige eis was dat Feyenoord het stadion, dat inmiddels als onderpand voor een overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs was ingezet, zou terugkopen.

Een van de aanwezigen bij het gesprek,die anoniem wil blijven, bevestigt aan VI dat algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord bij het aanbod aanwezig was. "Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de 50 miljoen van Van Herk", zegt de bron. "Ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent."


Door: ANP | Foto: Rotterdam Branding Toolkit - Guido Pijper