Feyenoord-supporters in De Kuip; wedstrijd even stilgelegd

16 May 2021, 16:06 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
VR Press

Enkele tientallen supporters van Feyenoord zijn tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk het stadion De Kuip binnengedrongen. Ze staken onder meer fakkels en rookbommen af en gooiden ook vuurwerk op het veld. De wedstrijd lag daardoor enige tijd stil.

De supporters wisten via een van de hoeken van het stadion de tribunes achter de dug-outs op te komen. Even daarvoor hadden ze buiten De Kuip al het nodige vuurwerk afgestoken. De fakkels en rookbommen leidden tot flinke rookontwikkeling boven het veld. De trainers en wisselspelers van Feyenoord en RKC liepen vanaf de bank het veld op, om op enige afstand van de binnendringers te blijven.

De spelers van Feyenoord klapten voor de supporters die ongeoorloofd het stadion waren binnengedrongen. De fans, die allerlei leuzen scandeerden, verlieten daarop al snel weer de tribunes. Publiek is niet toegestaan in de stadions als gevolg van de coronamaatregelen.

De grasmeester van De Kuip had even nodig om het vuurwerk van het veld af te halen en het gras enigszins te herstellen. Na een onderbreking van zo'n 10 minuten kon scheidsrechter Bas Nijhuis het duel laten hervatten.

Er is veel politie rondom het stadion aanwezig.