Fonkelnieuw sportcomplex voor De Zwervers en LMO

26 January 2023, 13:16 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Aan de Smeetlandseweg in IJsselmonde verrijst een fonkelnieuw accommodatie voor de voetbalclubs U.V.V. De Zwervers (opgericht in 1919) en R.V.V. LMO. (opgericht in 1937). Het is een gezamenlijke accommodatie van de twee clubs die gaat bestaan uit één clubgebouw met 2 kantines (L.M.O. en IJ.V.V. De Zwervers), 16 kleedkamers, bijbehorende inpandige ruimten en de direct omliggende buitenruimte.

De accommodatie is gebouwd op de voormalige parkeerplaats van IJ.V.V. De Zwervers. De bestaande clubgebouwen en bijbehorende opstallen van L.M.O. en IJ.V.V. De Zwervers zijn al deels gesloopt. De gemeente wil door middel van de maatregel ‘Kwaliteitsslag sportcomplexen’ investeren in een aantal buitensportcomplexen.

De bestaande (capaciteits)knelpunten moesten worden opgelost en de capaciteit voor beoefening van veldsporten vergroot. Binnen dit kader hebben L.M.O., IJ.V.V. De Zwervers en de gemeente veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van één nieuwe accommodatie voor beide voetbalverenigingen.

De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De oplevering van het nieuwe complex had eigenlijk vorig jaar al moeten zijn afgerond, maar er wordt nog steeds aan gewerkt aan de afbouw.