Dagblad010 | Geluidsreparatie aan Student Hotel begonnen
mainImage

Geluidsreparatie aan Student Hotel begonnen

Het Student Hotel, met rechts (boven) de reparatie-auto van Bectro en (onder) raadslid Meeuwissen
15 januari 2021, 17:34 uur
Rotterdam & Regio

Het begint tot het management van het Student Hotel aan de Willem Ruyslaan door te dringen dat niet alleen de direct omwonenden hinder ondervinden van het helse fluitgeluid van de klimaatinstallaties op hun dak, maar na de eerste berichten ook de bewoners van de Dijkstraat, de Honingbijstraat, de Libellenstraat, de Hélène Swarthstraat, Doctor Zamenhofstraat, Robert Baeldestraat, Vlinderstraat, Vredenoordlaan, Slaak en van de woontoren van de Oudehaven.

Uit alle straten heeft er wel één zich gemeld bij raadslid Meeuwissen, die zelf vrijdagmorgen om half zes door het geluid wakker gefloten werd en half uur later al door Kralingen fietste om te horen tot hoever het geluid in de wijk te horen was. 

Inmiddels is het installatiebureau Bectro aan de slag op het dak van het Student Hotel. ‘’Op twitter was het bedrijf vrijdag ineens verdwenen, maar vrijdagmiddag gelukkig wel present in het hotel. Dus er komt wellicht schot in’’, zegt het PVV-raadslid, die inmiddels rechtstreeks in contact staat met DCMR, de Milieudienst Rijnmond.

‘’Die was ook op het dak geweest, en het heeft nu de hoogste prioriteit’’, aldus Meeuwissen. ‘’Maar omdat het een beetje regende was de melding niet geldig. Zelf heeft het Student Hotel er geen last van. Zelfs op de bovenste kamers hoor je niks, terwijl het geluid buiten door merg en been gaat. Maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat als het binnen in het hotel te horen was geweest het nóóit zo lang had geduurd voordat er actie was ondernomen. Het is een duur hotel. De buitenlandse studenten betalen een forse prijs, dus is het geluiddicht. Maar niet voor de omwonenden.’’