Gerard Smulders krijgt aanvoerdersband van Sport Support

22 April 2021, 11:40 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Gerard Smulders

Gerard Smulders, de bekendste bestuursadviseur op het stadhuis, werd gisteren als een van de zes Rotterdammers verrast met de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam. Hij kreeg de trofee van Sport Support voor zijn waardevolle bijdrage aan inclusie en diversiteit in de sport.

De geboren Pendrechter Smulders (67), grondlegger van onder meer Topsport Rotterdam, zwaait binnenkort bij de gemeente Rotterdam af nadat hij zich een loopbaan lang op de achtergrond heeft hard gemaakt en ingezet voor sportverenigingen en vrijwilligers.

Privé is hij nog altijd als vrijwilliger betrokken bij Vitaal Pendrecht waar hij actief is voor de lokale Kinderfaculteit. Smulders stamt als jongen van Zuid uit de beroemde De Musschen-familie en maakte Dirk Nijs nog mee als voorzitter.

De andere winnaars zijn: Frank Verhaar (Schoolsportvereniging Afrikaanderwijk), Abdel Maghnouj (Abdel Kwan), Dorinde Hoogsteden (Rotterdam Basketbal), Chantalle Chapusot (Free to Move) en Michel van Jaarsveld (Volley Zuidt. Zij ontvingen de Rotterdamse aanvoerdersband, ontworpen door kunstenaar Arno Coenen.

‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid.