Goedkeuring voor donaties aan 2 hospices in Rotterdam

9 July 2021, 00:35 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Rotterdam gaat in het kader van de besteding motie ‘Koers van de stad’ in totaal een bedrag van 70.295 euro investeren in de buitenruimte rond Hospice de Liefde in Zuidwijk en hospice IJsselpolder in Ommoord. Beide krijgen 35.147 euro. Het was de keuze van Leefbaar Rotterdam. Het daarop volgende ja van de gemeenteraad was zo goed als anoniem. Alleen de PVV was tegen.

‘’Hospices krijgen de eerste jaren geen Rijksbijdrage of steun, terwijl zij wel dergelijke zaken moeten regelen in deze periode, waaronder huisvesting, onderhoud van de fysieke voorzieningen en het opleiden van vrijwilligers’’, luidde het motief van de raadsleden Aafjes-Van Aalst en Van Schaik achter de voorgestelde donatie.   

‘’Hospice IJsselPolder en Hospice De Liefde hebben geen middelen voor praktisch comfort voor haar mensen en willen daarom investeringen doen in een tuinhuis, tuinmeubilair, tuinonderhoud, tuinoverkapping, een plantenkas, een fietsenstalling en dergelijke praktische en tastbare spullen zodat mensen hun laatste levensdagen in een prettige omgeving kunnen slijten.’’