mainImage

Golfcenter Seve aan de Kleiweg moet dicht

9 oktober 2020, 23:51 uur
Rotterdam & Regio

Het bekende Golfcenter Seve aan de Kleiweg van de al even bekende Rotterdamse horecaman Robin Bravenboer moet onmiddellijk sluiten. Het restaurant wordt gerangschikt als sportkantine.

‘’Het besluit lijkt het gevolg van afwijkende interpretaties van de kabinetsmaatregelen door de veiligheidsregio’s’’, vindt raadslid Robert Simons van Leefbaar, die er burgemeester Aboutaleb een brief over heeft gestuurd. ‘’Op de website van de Rijksoverheid wordt gemeld dat het doel van het sluiten van sportkantines is om groepsvorming na het sporten te voorkomen, dat daarom ook de horeca bij commerciële sportaanbieders moet sluiten en dat dit geldt voor alle horeca die op of in een sportgelegenheid ligt. Bij een individuele sport zoals golf of tennis is echter geen sprake van groepsvorming na het sporten.’’

Leefbaar Rotterdam spreekt over een weeffout in de regelgeving en schetst het voorbeeld van de veiligheidsregio Midden- en WestBrabant. Daar is gekozen om horeca met een commerciële vergunning bij sportaccommodaties als reguliere horeca te behandelen waardoor deze open mogen blijven.