GroenLinks stemt tegen het planten van jaarlijks 1000 bomen

9 July 2021, 01:01 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
hethaagsegroen.nl

Het voorstel van Leefbaar-fractievoorzitter Simons om jaarlijks 1000 bomen te planten in Rotterdam kreeg gisteravond van de gemeenteraad geen genade. Het idee werd met één stem verschil door de coalitie weggestemd. Zelfs GroenLinks was tegen.

‘’In bomenbalans 2020 staat dat het aantal bomen in openbaar gebied slechts is toegenomen met 216 stuks. Dat vinden we voor een groen college wel heel erg weinig’’, schreef de fractie van Leefbaar in de voorgelegde motie.

‘’Via het programma ‘Rotterdam gaat voor groen’ wordt in deze collegeperiode 20 hectare groen toegevoegd, maar klaarblijkelijk niet aan méér bomen. De focus in de bomenbalans ligt duidelijk meer op de diversiteit dan op de hoeveelheid’’, aldus Simons, die dat met een boost veranderd wilde zien en tot zijn verbazing achter het net viste.

GroenLinks-fractieleider Roest maakte dinsdag nog bekend dat haar raadslid Smet de keren telt dat het verschil tussen coalitie en oppositie één stem is. Ze vond dat volume meevallen. Met de weggestemde 1000 bomen is er wel weer een streepje bijgekomen.