Dagblad010 | Grote brand in woning Rotterdam-West
mainImage

Grote brand in woning Rotterdam-West

29 juli 2021, 13:11 uur
Rotterdam & Regio, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

In Rotterdam-West is donderdagmiddag brand geweest in meerdere woningen aan de Ruilstraat. Het vuur woedde op de derde etage van een woonhuis en sloeg over, laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Een persoon die rook had ingeademd moest naar het ziekenhuis. Alle bewoners wisten zelf buiten te komen en meerdere omliggende panden werden ontruimd. De woningen hebben veel schade opgelopen.

Volgens RTV Rijnmond zijn meerdere huisdieren omgekomen bij de brand, maar dat kon de veiligheidsregio nog niet bevestigen. De dierenambulance is ingeschakeld. De brandweer vermoedt dat werkzaamheden op het dak de oorzaak zijn geweest van de brand, die rond 12.00 uur uitbrak. Niet lang daarna werd opgeschaald naar zeer grote brand.

Ook werden vier straten afgezet, onder meer vanwege de hevige rook die vrijkwam en de drukte in de stad. Omwonenden werd bij rookoverlast aangeraden ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Omstreeks 13.15 uur meldde de brandweer dat het vuur nagenoeg uit was. De woningen worden nagelopen en geventileerd. Er wordt onder meer gecheckt of er nog brand in de spouwmuren zit, aldus een woordvoerder.


Foto: Ginopress