Grote verkeerscontrole; lachgastanks in auto van Duitser

5 March 2021, 19:31 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Bij een verkeerscontrole nabij metro Graskruid op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam heeft de politie meerdere voertuigen in beslag genomen. In totaal gingen er drie voertuigen mee naar het politiebureau, naast het controleren van auto's werden er ook scooters op snelheid gecontroleerd.

De resultaten van de rollerbank zijn nog niet bekend. Wel wist de politie een Mercedes met een Duits kenteken van de weg te halen. De bestuurder had een zeer warrig verhaal waarop de politie doorpakte en de wagen doorzocht. Daar werden diverse goederen waaronder lachgastanks in gevonden. Ook zat er mogelijk een verborgen ruimte in het voertuig. De bestuurder mocht zijn weg zonder auto vervolgen.

Niet veel later werd er een andere personenauto aan de kant gezet. De bestuurder hiervan probeerde nog met een flesje mondspray te verdoezelen dat hij drugs had gebruikt. De man testte met een speekseltest positief. Omdat de man geen onbekende was van de politie werd hij aangehouden, ook zijn auto is in beslag genomen.

Een derde auto, een bestelbusje met daarin een postmedewerker werd ook in beslag genomen. Dit betrof een zogenoemd spookvoertuig. De auto was ten naamgesteld aan iemand die reeds is overleden.

Een vierde auto, een pakketbezorger, mocht met zijn busje niet meer verder rijden. De man moest eerst bepaalde zaken op orde brengen. De bus lag echter wel vol met pakketten. Een collega heeft de pakketten opgehaald om die later te kunnen bezorgen.

De politie controleert vaker op dit stuk in Alexanderpolder. De controles worden gehouden door Team Verkeer van de politie eenheid Rotterdam.