Harde eisen Feyenoord over nieuwbouw op straat

14 September 2020, 23:09 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
De renovatie van De Kuip is nog niet van de baan

De bedrijfstak betaald voetbal van Feyenoord wil De Kuip zelf kopen en het als eigendom ‘in reserve’ in bezit houden voor het geval de bouw van het nieuwe stadion in het kader van Feyenoord City geen doorgang vindt.

Bovendien wil de voetbaltak zekerheid over 28 miljoen per jaar voor het spelersbudget. Niet de 17,5 miljoen die in 2017 is genoemd en evenmin de 25 miljoen, waarover in de wandelgangen het laatste jaar is gesproken. Over dat laatste bedrag zei wethouder Arjan van Gils tijdens een commissievergadering: ‘’We gaan niks garanderen. Nu niet. Nooit.’’

Het doorgaan van het nieuwe stadion is met de eisen van de directie van Feyenoord kleiner geworden en de kans op renovatie van De Kuip groter. Te meer omdat de voetbaltak ook vindt dat de gemeente het definitieve technisch ontwerp van het nieuwe stadion moet betalen. Het gaat hier om een bedrag van 6,5 miljoen. Feyenoord heeft dat geld niet en wil het niet lenen bij Goldman Sachs. De Amerikaanse bank heeft dit wel aangeboden (tegen 6%), maar de voetbaltak wil zich in deze coronatijd niet in de schulden steken.

Het nieuws werd gisteravond door oud-manager Chris Woerts naar buiten gebracht in het programma Voetbal Inside. Woerts hielp Feyenoord aan een miljoenendeal met het Amerikaanse Disney over een clubdocu.