Havensteder wil met huurders Pompenburg praten

13 February 2021, 18:08 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Pompenburgflat

Havensteder is van plan om op korte termijn te starten met het benaderen van huurders van de Pompenburgflat om te kunnen nagaan of zij willen verhuizen als hun woningen gaan worden gesloopt. Er zullen zogenaamde 'persoonlijke 1-op1-gesprekken' plaatsvinden met sociaal begeleiders, die de woningcorporatie inmiddels heeft aangesteld.

"Iedereen krijgt dan de kans zijn wensen, ideeën en vragen neer te leggen bij deze mensen", schrijft de Bewonersvereniging Pompenburg in haar meest recente kwartaalbrief, die alle 226 huurders van de in 1983 gebouwde flat onlangs ontvingen.

De sociaal begeleiders gaan kantoorhouden in een niet langer verhuurde woning aan het Pompenburg nummer 628, op de dertiende etage. "Deze woning is Coronaproof ingericht en is uiteraard alleen op afspraak te betreden", aldus de bewonersvereniging.

Naast de bewonersvereniging is in de Pompenburgflat ook een bewonerscommissie actief. Deze - voluit - Bewonerscommissie Behoud Pompenburg zet zich in om sloop van het door Carel Weeber ontworpen gebouw te voorkomen. Zij is mordicus tegen sloop van de woningen, die nog in bouwkundig goede staat verkeren.

Mochten huurders niet instemmen met de niet uit te sluiten sloop dan is de kans groot dat Havensteder naar de rechter stapt om goedkeuring te vragen voor ontbinding van de huurovereenkomsten van deze huurders.